top of page
Vyhledat
Obrázek autoraLinda

STŘEDA 13. LISTOPAD, 2024 - Černé zlato

ČERNÉ ZLATO

Kdepak uhlí, ale černá čočka, která s červenou řepou tvoří základ úžasného salátu! Baví mě hrát si s bylinkami, ovocem a sýrem podle sezóny. Feta, máta a jahody jsou vzpomínka na léto, na podzim zkusím kozí sýr a zlehka ogrilované broskve nebo švestky... Tenhle salát můžu jako předkrm, přílohu nebo večeři, možná i jako dezert!


Na 4 porce:

šálek čočky beluga


5 menších bulv červené řepy uvařených nebo upečených doměkka


celé balení sýra feta


hrst nahrubo nasekaných lístků máty


hrnek čerstvých jahod



Na zálivku:

6 lžic olivového oleje


1 lžíce medu


sůl a pepř podle chuti


šťáva z limety



Postup:

Čočku uvařím podle návodu (většinou kupuju v DM nebo Albertu řadu Nature´s Promise) a nechám vychladnout nebo rychle propláchnu studenou vodu. Řepu rozkrájím na kousky velikosti menšího sousta. Promíchám s čočkou a zálivkou a nechám aspoň 10 minut spojit chutě. Pak rozdrobím sýr, přidám mátu a jahody a zlehka promíchám. Před podáváním přidám jahody a čerstvou mátu na každou porci. Dobrota!


6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page